Robert Keurntjes, genealogie"

Genealogie, Robert Keurntjes
Bijlandt, Pannerden en Millingen

Op deze pagina zal informatie komen over families uit Bijlandt, Pannerden en Millingen, met name uit de 16e en 17e eeuw.

De Bijlandt of Bylandt was een heerlijkheid die lange tijd in bezit was van de graven van den Bergh.


Land van Bergh, Christiaen sGrooten, 11MB download; 286 MB download De kaart in de catalogus van KBR.

Ik richt me met mijn onderzoek vooral op de periode vóór we gebruik kunnen maken van DTB (doop-trouw-begraaf)-registers. Het is een lastige maar leuke puzzel, die met gegevens uit het Gelders Archief en het archief van Huis Bergh gedaan moet worden. Voor links en bronnen zie hieronder.

Onlangs heb ik dit ook uitgebreid naar een gedeelte van de Duffelt. Bronnen hiervoor zijn te vinden in het archief van Huis Aerdt [Gelders Archief toegang 0371] en in het archief in Duisburg waarvan de index te vinden is op de site van archieven in Nordrhein-Westfalen. Op de site van Guido van Benthem staan veel nuttige transcripties.


De resultaten zijn meestal voorlopige onderzoeksresultaten die voor herziening openstaan. Daarom heb ik mijn database achter een wachtwoord geplaatst.
Ik deel die gegevens graag met andere onderzoekers maar ik wil voorkomen dat voorlopige en mogelijke resultaten als feitelijkheden over internet gaan zwerven.
U kunt mij mailen om een gebruikersnaam en wachtwoord te krijgen op voorwaarde dat u mijn database ook wilt voeden, en niet zomaar gaat kopieren om het op uw website te plaatsen.
De database is bedoelt als ingang om zelf onderzoek te doen. Ik help u daar graag mee.

mailen: mail@robertkeurntjes.nl

database: Bylandt, Pannerden en Millingen in de 16e en 17e eeuw

De belangrijkste bronnen:
- Een heel goed uitgangspunt voor onderzoek, in de periode voor er DTB-registers voor handen zijn, zijn de verpondingscohiers uit 1649. Guido van Benthem heeft die getranscribeerd wat het zeer toegankelijk maakt, en als je toch op die site bent ga ook even naar 'terug naar onderzoek' voor ander interessante bronnen.
- Een ongekend rijk archief is het archief van Huis Bergh, te raadplegen via de site van Huis Bergh of via de site van Erfgoed centrum Achterhoek en Liemers.
- Een derde bron die ik veel gebruik is het ORA (Oud Rechterlijk Archief) van de Overbetuwe en dan met name de protocollen van de vrijwillige rechtspraak in Herwen en Aerdt. Maar ook de civiele rechtspraak biedt veel informatie.

Familie Van den Padevoort / Van de Pavordt / Van de Pavert

Er spelen meerdere families een rol in mijn onderzoek maar de familie Van den Padevoort of Van de Pavordt speelt een prominente rol. Vandaar dat ik daar een aparte pagina voor gemaakt hebt:
Genealogie Van den Padevoort / Van de Pavordt

Verwante families:

De familie Strijtholt te beginnen met Henrick Strijtholt, vanaf 1577 keukenmeester van graaf Willem IV van den Bergh en Maria van Nassau te Ulft.
De familie Rom te beginnen met Jan Rom (1564-1624), schout te Millingen.
Genealogie, Robert Keurntjes

In de ruim 35 jaar die ik me bezig houd met genealogie heb ik vooral in mijn vrije tijd onderzoek gedaan naar mijn eigen voorouders. Ik heb echter ook onderzoek gedaan voor anderen. Het onderzoek naar de familie Santvoort was een onderzoek in opdracht waarbij ik de toestemming heb gekregen de gegevens te publiceren.