Robert Keurntjes, genealogie, professioneel genealoog, historisch onderzoek, stamboomcoach"

Robert Keurntjes, genealogisch en historisch onderzoek, stamboomcoach, genealoog

Welkom op mijn genealogische en historische pagina's.

Naast genealogisch en historisch onderzoek in de meest brede zin ben ik zelf op dit moment vooral bezig met:
- de Romeinse steen- en dakpannenfabriek op Unesco Werelderfgoed-locatie de Holdeurn in Berg en Dal
- Bewoningsgeschiedenis van locatie de Holdeurn.
- Nederland in de 9e en 10e eeuw.
- Millingen en Bijlandt in 16e en 17e eeuw,

Stamboomcoach, cursus, onderzoek naar stamreeks of kwartierstaat, historisch onderzoek

Mijn naam is Robert Keurntjes en ik ben op mijn 15e begonnen met genealogisch onderzoek. Ik doe onderzoek naar mijn eigen voorouders en genealogisch en historisch onderzoek voor anderen. Ik ben ook beschikbaar als stamboomcoach.
Mijn eerste bijbaantje naast mijn studie betrof een genealogisch onderzoek naar de kunstenaarsfamilie Santvoort in Amsterdam, waarvan hier op de site een eenvoudig overzicht te vinden valt. Later heb ik voor verschillende klanten een stamboom of kwartierstaten opgesteld en ben ik als onderzoeker betrokken geweest bij onderzoek naar de herkomst van een schilderij via kunsthandel in de 18e eeuw in Antwerpen
Ook geef ik cursussen 'genealogie' en laat ik me af en toe verleiden om 'voor de lol' een onderzoek te doen. In De Nederlandsche Leeuw van september 2020 stond een artikel van mij over de familie Van de Pavordt in Millingen.
Ik volg momenteel de master-colleges 'Genealogie en genetisch erfgoed' aan de Universiteit van Antwerpen bij Maarten Larmuseau.

Toen ik begon stond er nog niks online en waren we aangewezen op archieven. Ik heb dan ook menig archief bezocht: in kelders van gemeentehuizen tot de provinicie archieven van Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en het archief van Kortrijk in Belgie.
Ik geleerd om oude handschriften te lezen (paleografie) en heb veel verschillende soorten archieven onderzocht.

Ik kwam steeds verder terug in de tijd en ontdekte zo ook de geschiedenis van Nederland. Zo was bijvoorbeeld een voorouder die hanze-handelaar was de aanleiding om me in de geschiedenis van het Hanzeverbond te verdiepen. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in de 9e en 10e eeuw. Op genealogisch gebied gaat het dan alleen nog om de toplaag van de bevolking, maar dat is zeker niet minder interessant.

Op deze pagina's staan de voorlopige resultaten van mijn onderzoek in Bijlandt en Millingen, een kort overzicht van de familie Santvoort, de grootste online verzameling van Rijnberg en een verouderd overzicht van mijn eigen voorouders.

Het is leuk als u hier informatie vind waar u wat aan heeft. Nog veel leuker is het om met elkaar contact te hebben. Daarom staan ook niet altijd de meest recente gegevens online.
Soms krijg ik ook mail van verre familie in binnen- en buitenland. We wisselen dan uit wat we al aan gegevens hebben en als er aanknopingspunten zijn waar ik mee verder kan ga ik ook aan de slag.
Dus wees zo vrij mij te mailen: genealogie@robertkeurntjes.nl

Voor onderzoek en advies (stamboomcoach)

Ook als u er zelf niet uit komt of als u op zoek bent naar iemand die onderzoek voor u wilt doen, is een email een goed begin: genealogie@robertkeurntjes.nl

Vragen staat altijd vrij, en eenvoudig advies is altijd gratis. Wilt u zelf onderzoek doen maar weet u niet hoe, of loopt u vast dan kan ik met u meekijken en u van advies voorzien hoe u weer verder kunt. Voor professioneel onderzoek en stamboomcoaching hanteer ik een tarief van 45,- per uur. Dat zegt echter niet zoveel, omdat het heel erg veel kan verschillen wat er in een uur gevonden kan worden. In een halve dag is er bijvoorbeeld al een goede basis met een overzicht van 5 generaties voorouders mogelijk, maar bij een vastgelopen onderzoek kan dat heel anders uitpakken. Ik lever daarom maatwerk waarbij we vooraf duidelijke afspraken maken, over onderzoeksvraag, tijd en eventuele reiskosten.

Stamboom of kwartierstaat

Een stamboom of stamreeks tot circa 1700 of een overzicht van 5 generaties voorouders, dus met alle betovergrootouders en de namen van hun ouders heeft u voor 200,-. Uiteraard onder voorbehoud dat ze te vinden zijn. Soms is de vader van iemand onbekend, is iemand een vondeling, of is de herkomst niet te achterhalen. Informeer naar de voorwaarden.

Cursussen

In Oss aan de Volksuniversiteit geef ik cursussen genealogie. Ik ben ook beschikbaar om op andere plaatsen of online een cursus genealogie te verzorgen. In een basis cursus besteed ik aandacht aan bronnen na 1810 en bronnen voor 1810, hoe je een onderzoek opzet, hoe je online en in archieven onderzoek doet, hoe je je vondsten bijhoudt, hoe je je het lezen van oud schrift (paleografie) eigen kunt maken, en vooral ook hoe je van basisgegevens tot een verhaal komt. Cursussen voor gevorderden of historici behoren ook tot de mogelijkheden

Met vriendelijke groet,
Robert

overnemen van gegevens en privacy

Het overnemen van gegevens van deze website is vrij. Het overnemen van teksten mag met vermelding van mij als bron. Waar primaire bronnen vermeld staan is het aan te raden om die vermelding ook over te nemen, zodat anderen zelf in staat zijn om gegevens te controleren en te kunnen genieten van de rijkdom van archiefstukken.
Ik raad u aan om altijd te controleren of de gegevens kloppen. Een fout is menselijk en meestal te herstellen. Wanneer we echter klakkeloos gaan kopieren, gaan fouten een eigen leven leiden.
Er is veel online te vinden dat niet klopt en toch weer iedere keer door anderen gekopieerd wordt. Als ik een fout ontdek probeer ik altijd wel anderen er op te wijzen. Nu steeds meer mensen hun genealogie publiceren, en zeker nu steeds meer achter de betaalmuur van myheritage, en dergelijken, verdwijnt, wordt dat echter steeds lastiger.
Dus wees zorgvuldig!

Deze pagina's maken geen gebruik van cookies en er wordt conform de privacywetgeving met gegevens om gegaan.


Genealogie, Robert Keurntjes

In de 40 jaar die ik me bezig houd met genealogie heb ik vooral in mijn vrije tijd onderzoek gedaan naar mijn eigen voorouders. Ik heb echter ook onderzoek gedaan voor anderen. Het onderzoek naar de familie Santvoort was een onderzoek in opdracht waarbij ik de toestemming heb gekregen de gegevens te publiceren.