Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner"

Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner

Socrates vergeleek zichzelf met een vroedvrouw. De taak van de filosoof was volgens hem om de inzichten die in de mens verscholen gaan ter wereld te brengen.

Een filosofisch gesprek is er op gericht om een vraagstelling te analyseren en te verhelderen.
In het gesprek luister ik, stel vragen en help u om verder te denken.
Wat zijn de vooronderstellingen achter de vraag? Waar gaat het echt om?
Onze vooronderstellingen liggen meestal niet aan de oppervlakte maar ze bepalen wel hoe wij over dingen nadenken, de wereld beoordelen, waar we ons geluk (of onze kansen) zoeken en hoe wij handelen.

Wanneer er helderheid is over wat ons drijft, waar we in geloven en waarom we daarin geloven kunnen we onze 'doelen' daar beter mee in overeenstemming brengen.

Een filosofisch gesprek kan gaan over levensvragen maar ook over praktische problemen. 'Wat is de zin van mijn bestaan?' maar ook 'waarom loopt het in onze organisatie niet lekker?' of 'hoe ga ik om met wat ik tegenkom?'Een gesprek kan plaatsvinden op iedere locatie.
Ook is er de optie voor een filosofische wandeling in de bossen bij Nijmegen
De kosten voor een gesprek van ca. 1 uur zijn 65,-.
Voor bedrijven is dit ex. BTW
ex. evt. reiskosten en reistijd


Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner

Als filosoof ben ik er in getraind om vragen te stellen en om vooronderstellingen boven tafel te krijgen. Alleen wanneer je de juiste vraag stelt kun je ook het juiste antwoord vinden. Ik help bij het verhelderen van vragen en problemen in het eigen denken en in communicatie met anderen.